Τοποθεσία: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, Νομός Αχαϊας, Δήμος Καλαβρύτων
Είδος ακινήτου: Γη με Κτίσμα
Έκταση: 908,62 τ.μ.
Δομημένη Επιφάνεια: 589,87 τ.μ.
Εντός σχεδίου: Ναι

Ακίνητο το οποίο στο παρελθόν φιλοξένησε το ειρηνοδικείο της κωμόπολης της Κλειτορίας. Το κτίριο του πρώην ειρηνοδικείου είναι ορθογωνικό διώροφο κτίριο με υπόγειο και στέγη  ενώ διαθέτει και μικρές στεγασμένες βεράντες.  Βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δεν φέρει σημάδια ζημιών, φθορών και βλαβών από σεισμό ή κακή κατασκευή.

Ο περιβάλλον χώρος του κτιρίου φέρει περίφραξη και μικρής έκτασης διαμόρφωση από κυβόλιθους πακτωμένους στο χώμα, σε καλή κατάσταση. 

 

Τοποθεσία

Η Κλειτορία βρίσκεται στο νοτιοαβατολικό άκρο της Αχαΐας σε μια ορεινή περιοχή πλούσια σε νερό και βλάστηση, σε υψόμετρο 530 μ. Το κτίριο του Ειρηνοδικείου βρίσκεται σε απόσταση 400 μ. από την πλατεία και την αγορά της Κλειτορίας στην έξοδο του οικισμού προς Καλάβρυτα.

Η πρόσβαση στην Κλειτορία είναι εφικτή μόνο οδικά. Το ακίνητο απέχει από την Αθήνα μέσω Αρτεμισίου, 200 χλμ, από την Πάτρα μέσω Διακοφτού 113 χλμ και από τα Καλάβρυτα 25 χλμ.

Η ακριβής θέση και τα όρια του ακινήτου απεικονίζονται στο χάρτη Google.

Αξιοθέατα & Σημεία Ενδιαφέροντος

Το ακίνητο βρίσκεται πολύ κοντά σε πλήθος περιοχών φυσικού κάλλους και αρχαιολογικού, γεωπεριβαλλοντικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος:

  • Αρχαίος οικισμός Κλειτορίας
  • Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων (Χελμού) 
  • Σπήλαιο Λιμνών
  • Λίμνη & Φράγμα Λάδωνα
  • Τηλεσκόπιο Αρίσταρχος (το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο των Βαλκανίων και το δεύτερο μεγαλύτερο της Ηπειρωτικής Ευρώπης) στο όρος Χελμός

Επόμενα βήματα αξιοποίησης

  • Διαγωνισμός

 

Κτιριακές εγκαταστάσεις

Το ακίνητο αποτελεί οικόπεδο με διώροφο κτίριο  ορθογωνικής κάτοψης. Το ισόγειο και το υπόγειο του κτιρίου έχουν επιφάνεια 202 τ.μ. και ο όροφος του έχει επιφάνεια 185 τ.μ.

 

Μελλοντικό πολεοδομικό καθεστώς (στο στάδιο επένδυσης)

Αξιοποίηση του ακινήτου ως έχει.

Σύμβουλοι αξιοποίησης

Νομικός Σύμβουλος: KLC Law Firm & ΕΤΑΔ