Το Castello Bibelli είναι ακίνητο με ιδιαίτερη πολιτιστική αξία που περιλαμβάνει το κυρίως κτίριο ‘’CASTELLO’’ συνολικού δομημένου εμβαδού 1.968,25 μ2 (λιθόκτιστο, κεραμοσκεπές, εξαιρετικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς κτήριο, νεογοτθικού ρυθμού με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους δύο πυργίσκους και το αίθριο) και άλλα τέσσερα βοηθητικά κτήρια, συνολικής δομημένης επιφάνειας 457,44 μ2. Κτίστηκε στις αρχές του αιώνα από τον Ιταλό Ναύαρχο Μιμπέλλι σε κατάφυτη λοφώδη έκταση και η συνολική αξιοποιήσιμη έκτασή του ανέρχεται σε 77.019 τ.μ. 

Το κτήριο CASTELLO BIBELLI, το κέλυφος του CASTELLINO καθώς και τα κελύφη των τριών βοηθητικών κτισμάτων (2 διωρόφων και ενός ισογείου) χαρακτηρίστηκαν ως ακίνητα μνημεία με την έννοια της διατάξεως του άρθρου 6 παρ. 1γ του Ν. 3028/2002, δηλαδή νεότερα πολιτιστικά αγαθά που ανάγονται στην περίοδο των τελευταίων εκατό ετών με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, πολεοδομική, εθνολογική, ή εν γένει ιστορική, καλλιτεχνική ή επιστημονική σημασία.

Αυτό το υψηλού επιπέδου ακίνητο προσφέρει την δυνατότητα ανάπτυξης σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας υψηλών προδιαγραφών (Boutique Hotel) εναρμονισμένης με τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του ακινήτου σύμφωνα με το υφιστάμενο πολεοδομικό καθεστώς, καθώς και ανάδειξη και χρησιμοποίηση του κεντρικού κτιρίου "CASTELLO" (Lobby, συνεδριακοί χώροι, εστίαση, αναψυχή, χώροι συνάθροισης κοινού, βοηθητικοί χώροι).

Ταυτόχρονα προτείνεται η τουριστική αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου με τη δημιουργία διαδρομών περιπάτου εντός του ακινήτου, ενώ προβλέπεται περιοχή που δίνεται η δυνατότητα κατασκευής κατοικιών, αθλητικών εγκαταστάσεων και βοηθητικών της βασικής μονάδας τουριστικών υποδομών όπως καφέ – εστιατορία. 

Η αξιοποίηση του Ακινήτου θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου («ΕΣΧΑΔΑ»), το οποίο έχει εκπονηθεί για το Ακίνητο σύμφωνα με τα άρθρα 11 και 12 επ. του Ν.3986/2011, περιλαμβάνει τις χρήσεις «Τουρισμός-Αναψυχή» και «Παραθεριστικό Τουριστικό Χωριό» και αναμένεται η δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόσταση του ακινήτου είναι 14 χλμ. περίπου από την πόλη της Κέρκυρας. Βρίσκεται 500μ. περίπου από το χωριό Κάτω Κορακιάνα, 700μ. περίπου από την γνωστή παραλία της Δασσιάς, απέχει 6χλμ. περίπου από τη μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας και 16χλμ. περίπου από τον διεθνή Αερολιμένα Κερκύρας «Ιωάννης Καποδίστριας». 

Η ευρύτερη περιοχή του εξεταζόμενου ακινήτου αποτελεί μια από τις πιο τουριστικά ανεπτυγμένες αλλά και ομορφότερες περιοχές της Κέρκυρας. Διαθέτει καταπράσινους λόφους όμορφες παραλίες, υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες αλλά και βραβευμένα εστιατόρια με χρυσούς σκούφους (π.χ Etrusco). Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι η εγγύτητα με την πόλη της Κέρκυρας (14χλμ. περίπου) και το καλό της παραλιακό οδικό της δίκτυο.